Wat is Amersfoort Theatersport?

Historie

In 2007 gaven Barbara en Jan de eerste lessen theatersport. Na bijna 10 jaar besloten ze dat het tijd was om het stokje door te geven. Danny is de opvolger en blaast nieuw leven in het aanbod en de uitvoering onder de vlag van Amersfoort Theatersport sinds 2016. In 2017 is het concept ook van start gegaan in Deventer onder de noemer “Deventer Theatersport”.  Vanaf het 2018 is Zwolle aan het rijtje toegevoegd met de naam Zwolle Theatersport. In elke stad wordt gewerkt volgens hetzelfde concept.

Thema

Amersfoort Theatersport biedt een platform voor improvisatie theatervormen om verschillende belanghebbenden te verbinden en de krachten te kunnen bundelen. Hiervoor wordt met name een Facebook pagina frequent bijgehouden. Klik hier voor de pagina.

Daarnaast heeft Amersfoort Theatersport een eigen aanbod voor de (beginnende) theatersporters uit Amersfoort en omgeving. Gedurende het hele jaar worden cursussen aangeboden voor elk niveau. Ook wordt er eens per maand een meespeelavond georganiseerd. Verder organiseert Amersfoort Theatersport workshops op basis van specifieke thematiek met gastdocenten.

Groepen

Het aanbod wordt bepaald in overleg met de verschillende theatersportgroepen bepaald en georganiseerd. En soms wordt er spontaan iets geïmproviseerd ;)))). De volgende groepen zijn actief in Amersfoort*;

  • Ongekend
  • Baas

* staat jouw club er niet bij? Stuur een mailtje naar info@amersfoorttheatersport.nl